https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakousti-odpurci-temelina-budou-opet-protestovat-na-hranicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakouští odpůrci Temelína budou opět protestovat na hranicích

4.10.2001 18:19 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Symbolické protestní akce na třech hraničních přechodech Wullowitz-Dolní Dvořiště, Weigetschlag-Studánky a Guglwald-Přední Výtoň chystají na zítřejší odpoledne rakouští odpůrci Jaderné elektrárny Temelín. "Začátek je plánován na 14 hodin, skončíme o dvě hodiny později," konstatoval šéf nejradikálnějšího rakouského protitemelínského sdružení STOP Temelín Josef Neumüller.
 

Rakušané chystají na českorakouské hranici horký podzim. Nevylučují, že pokud nebudou akceptovány jejich požadavky směřující k odstavení elektrárny, obnoví blokády hraničních přechodů.

"Mají být varováním politikům za jejich nečinnost, která by mohla vyústit až k přijetí energetické kapitoly při vstupních jednáních České republiky s Evropskou unií," tvrdil Neumüller. Dodal, že sdružení STOP Temelín proto podporuje požadavek Haiderových Svobodných, kteří žádají, aby Rakousko v souvislosti s Temelínem uplatnilo vůči České republice při vstupu do EU veto. "Veto zasáhne atomovou lobby přímo do srdce," zdůraznil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist