https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakousti-odpurci-temelina-jsou-zklamani-postojem-sve-vlady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakouští odpůrci Temelína jsou zklamáni postojem své vlády

25.5.2001 09:36 | TEMELÍN (ČIA)
Zklamání nad postojem rakouské spolkové vlády vyjádřil šéf Hornorakouské platformy proti atomovému nebezpečí Josef Pühringer. "Věřili jsme, že protestní akce před úřadem vlády bude mít odezvu i u ministrů. Bohužel naše vláda akceptovala téměř bez výhrad, co jí česká strana zaslala. Je to o to zarážející, že naopak hornorakouský zemský sněm i zemská vláda se ztotožňují s názorem naší platformy a považují posudek vlivu temelínské elektrárny na životní prostředí za nedostatečný," reagoval na závěry rakouské vlády zklamaný Pühringer.
 

Dodal, že rakouští odpůrci elektrárny svůj boj nevzdávají a hodlají zesílit nejen tlak na spolkovou vládu, ale chystají i další akci v horním Rakousku a spoléhají rovněž na podporu protiatomových aktivistů z Bavorska.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist