https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakousti-starostove-chteji-kvuli-temelinu-bojkotovat-spolupraci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakouští starostové chtějí kvůli Temelínu bojkotovat spolupráci

12.9.2000 17:05 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Někteří hornorakouští a dolnorakouští starostové chtějí kvůli spuštění Temelína bojkotovat spolupráci v rámci společných příhraničních projektů. Uvedl to primátor Českých Budějovic Miroslav Tetter, který je rovněž předsedou Jihočeského výboru pro spolupráci se zahraničím.
 

"Minulou středu dorazil na radnici dopis verderweissenbachského starosty Bruno Frölicha, který mi sděluje, že se nezúčastní 14. září setkání starostů příhraničních obcí," konstatoval Tetter. V dopise se podle budějovického primátora mimo jiné uvádí, že v souvislosti s nejnovějším vývojem kolem Jaderné elektrárny Temelín vyjadřuje Frölich své zklamání a sděluje, že se schůzky nezúčastní na protest proti spuštění Temelína. Zdůrazňuje rovněž, že pokud se mají podařit projekty přesahující hranice, nelze z nich vyčlenit otázku Temelína a tím eliminovat podle jeho názoru oprávněné obavy obyvatel rakouského příhraničí.

Obdobně hovoří i starosta Sv. Jana nad Malší na Českobudějovicku Josef Jan, který je místopředsedou Jihočeského výboru pro spolupráci se zahraničím a zmíněné setkání připravuje. "Věřím, že nakonec zvítězí zdravý rozum a rakouští starostové k nám ve čtvrtek přijedou. Vždyť součinnost na projektech Phare je založena na myšlence prospět v co největší míře obyvatelům na obou stranách hranice a to nemá s Temelínem nic společného," uvedl Jan.

-au-


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist