https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakovnik-dokoncil-prvni-cast-mestskeho-obchvatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakovník dokončil první část městského obchvatu

21.9.2001 19:20 | RAKOVNÍK (ČIA)
Slavnostním přestřižením pásky předali dnes představitelé rakovnické radnice motoristům první část silničního obchvatu města. Nová spojka bude sloužit především pro zásobování průmyslové zóny na západním okraji města. "Celkové náklady vystoupily na 38,5 milionu korun. Nyní jednáme s dodavatelskou společností DS Holding o splacení 14 milionů korun," uvedl rakovnický starosta Václav Pícl, který spolu se svými kolegy dorazil na slavnostní otevření komunikace v rámci akce Den bez aut pěšky.
 

Původní cena obchvatu B2 byla nižší. Zvýšení konečné ceny si vyžádala mimo jiné změna předpisů a dražší dopravní značení. To stavbu prodražilo o 143 tisíc korun. Dalších 807 tisíc korun zaplatí Rakovník navíc kvůli nestabilnímu podloží pod tělesem vozovky. "Ve stometrovém úseku nebyly předem provedeny vrty a projekt proto nepředpokládal, že zde bude stavba natolik náročná," doplnil místostarosta Zdeněk Nejdl a uvedl, že vedení města se v této věci muselo řídit názorem odborníků. Už letos v květnu přitom stavaři požádali kvůli spodní vodě o 349 400 korun.

Na stavbu B2 rakovnického obchvatu by měla navázat v příštích letech část B1, která přemostí údolí na východní straně města. Termín zahájení stavby za 200 milionů korun však stát dosud neurčil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist