https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakusane-zverejnili-nove-stranky-o-temeline
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakušané zveřejnili nové stránky o Temelíně

23.2.2001 13:53 | PRAHA (EkoList)
Nové stránky o problematice Jaderné elektrárny Temelín (JETE) představil pověřenec hornorakouské zemské vlády pro otázky jaderných zařízení Radko Pavlovec. Podle Pavlovce by měla být stránka na adrese http://www.temelin.com zdrojem "nejdůležitějších informací o Temelíně, protože ČEZ informuje občany často jen velice účelově." Stránku přesto uvozuje symbol protijaderného hnutí a nápis "Stop atomové energii" v němčině.

Web Temelin

Stránky mají podle pověřence Horních Rakous informovat především rakouské občany, přesto jsou vytvořeny ve dvou jazykových verzích - v němčině a v češtině. Na téma Temelína vznikla již celá řada protestních stránek. Čeští odpůrci JETE zprovoznili již před více než rokem stránky na adrese http://www.temelin.cz, Hornorakouská platforma proti atomovému nebezpečí provozuje stránky http://www.temelin.at. Provozovatel JETE, společnost ČEZ, informuje o dění v elektrárně na svých oficiálních stránkách http://www.cez.cz.

Jakub Kašpar


Související stránky:
 
<p>
reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist