https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reaktor-temelina-bude-spusten-o-vikendu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Reaktor Temelína bude spuštěn o víkendu

14.9.2001 11:10 | TEMELÍN (ČIA)
Odstávka reaktoru Jaderné elektrárny Temelín (JETE) by měla skončit v průběhu tohoto víkendu. Technici chtějí zahájit poslední kolo zkoušek před zvýšením výkonu na 75 procent. Informoval o tom tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

V současné době vrcholí v elektrárně práce na doladění regulátorů bloku na základě předchozích zkoušek a současně probíhá údržba na sekundárním okruhu. Pracovníci již zahájili přípravy na přechod bloku z režimu 3 (takzvaného horkého stavu) do režimu 2, ve kterém bude obnovena štěpná reakce. Poté bude výkon reaktoru postupně zvýšen na 55 procent.

"Včera byla provedena zkouška pohyblivosti armatur a provozu čerpadla systému technické vody," uvedl Nebesář. "Odzkoušeny byly i vzduchotechnické systémy jedné ze tří divizí v kontejnmentu," zakončil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist