https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/recko-u-svych-brehu-zadrzelo-rusky-tanker-reaguje-tim-na-protiruske-sankce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Řecko u svých břehů zadrželo ruský tanker, reaguje tím na protiruské sankce

20.4.2022 00:38 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | Piqsels
Řecko zadrželo u svého ostrova Evia ruský tanker pro přepravu ropy. Ministerstvo dopravy oznámilo, že Atény tím reagují na sankce, které proti Rusku za jeho invazi na Ukrajinu zavedla Evropská unie. Informovala o tom agentura Reuters.
 

Plavidlo s ruskou vlajkou mělo na palubě 19člennou ruskou posádku. Úřady je zadržely blízko přístavního města Karystos. "Zadrželi jsme je v rámci sankcí EU," řekl činitel ministerstva dopravy.

Jeden z příslušníků pobřežní stráže řekl, že zadržen byl pouze tanker, nikoliv ropa, kterou převážel.

Ruská vojska zahájila invazi na Ukrajinu 24. února. Od té doby EU zavedla proti Rusku řadu sankcí, a to jak na jednotlivce, tak i na podniky. Naposledy před dvěma týdny schválila pátý soubor sankcí, který zahrnuje zákaz dovozu ruského uhlí do EU s platností od 10. srpna.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist