https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reditel-spravy-krnap-jan-hrebacka-ke-konci-roku-konci-ve-funkci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka ke konci roku končí ve funkci

24.10.2017 12:47 | VRCHLABÍ (ČTK)
Jan Hřebačka začínal v Krkonoších v roce 1992 jako zaměstnanec Lesů České republiky. Od začátku roku 1994 pak pracoval na různých pozicích na Správě Krkonošského národního parku, než jej po úspěšném výběrovém řízení k 1. březnu 2008 jmenoval ministr životního prostředí Martin Bursík ředitelem Správy.
Jan Hřebačka začínal v Krkonoších v roce 1992 jako zaměstnanec Lesů České republiky. Od začátku roku 1994 pak pracoval na různých pozicích na Správě Krkonošského národního parku, než jej po úspěšném výběrovém řízení k 1. březnu 2008 jmenoval ministr životního prostředí Martin Bursík ředitelem Správy.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | KRNAP
Ředitel Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Jan Hřebečka k 31. prosinci 2017 rezignoval na funkci. Rozhodnutí opustit vedení parku Hřebačka učinil z vlastní vůle kvůli nabídce jiné práce. Hřebačka to dnes uvedl v tiskové zprávě. Na Správě KRNAP Hřebačka pracuje od roku 1994, od března 2008 je jejím ředitelem. Ministerstvo životního prostředí vyhlásí během několika týdnů na pozici ředitele KRNAP výběrové řízení.
 

"Nastal čas na změnu. Rozhodl jsem se od Nového roku přijmout nabídku jiné práce, na kterou se těším. Ministr životního prostředí Richard Brabec mé rozhodnutí pochopil a moji rezignaci přijal," uvedl Hřebačka. Správa národního parku je podle něj v dobrém stavu a novému řediteli ji bude předávat s čistým svědomím. Kde bude od roku 2018 pracovat, Hřebačka nesdělil.

Ministr Brabec ocenil, že KRNAP měl za Hřebačkova působení dobré vztahy s obcemi a dalšími partnery v krajích. "Schopnost domluvit se s různými zájmovými skupinami a samosprávami a přitom zachovat vysokou úroveň ochrany přírody národního parku byla vždy Hřebačkovou největší devízou," uvedl ministr.

Krkonošský národní park vznikl v roce 1963 a společně s polským parkem tvoří jednu z největších chráněných přírodních oblastí ve střední Evropě. KRNAP se i s ochranným pásmem rozkládá na 55.000 hektarech na území okresů Trutnov, Semily a Jablonec nad Nisou. Nejpřísněji chráněná první zóna má téměř 7000 hektarů a pohyb v ní je povolen pouze po značených cestách.

Hřebačka vystudoval Lesnickou fakultu VŠZ v Brně. Po studiích pracoval v lesním závodě v Horním Maršově, od roku 1994 působí na správě KRNAP. Podílel se například na aktivitách nizozemské nadace FACE pro obnovu krkonošských lesů postižených imisemi. Ve druhé polovině 90. let absolvoval stáže na amerických univerzitách na Floridě, v Michiganu a v Coloradu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Zdeněk Rychtera
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist