https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reditelstvi-silnic-a-dalnic-nesplnilo-dany-slib
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ředitelství silnic a dálnic nesplnilo daný slib

17.2.2000 11:55 | PRAHA (EkoList)
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nedodalo dosud slibovanou studii k ekonomické rozvaze pro "tunelovou" variantu trasy dálnice D8 přes CHKO České středohoří. Studie se měla stát součástí žádosti o udělení výjimky ze zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, kterou ŘSD podalo na Ministerstvo životního prostředí (MŽP). Podle ministra životního prostředí Miloše Kužvarta ale požadovaná studie v žádosti chybí. Kužvart to řekl novinářům na dnešní tiskové konferenci v souvislosti s plánovanou zítřejší schůzkou s ministry dopravy a spojů Antonínem Peltrámem, pro místní rozvoj Jaromírem Císařem a práce a sociálních věcí Vladimírem Špidlou.
 

O tom, že materiál připraví, hovořil ale ještě v polovině ledna telefonicky s EkoListem ředitel ŘSD Jaroslav Čipera. Ministr Kužvart dnes v této souvislosti naznačil, že jeho úřad bude pravděpodobně trvat dál na svém stanovisku. To by znamenalo, že ani nyní žádosti ŘSD nevyhoví a výjimku ze zákona neudělí.

MŽP zamítlo výjimku ze zákona pro plánovanou trasu dálnice přes České středohoří již v lednu 1999. Ministr Kužvart následně uložil ŘSD vypracovat novou variantu, která počítá s 3,5 km dlouhým tunelem v oblasti vrchu Kletečná - tzv. "tunelovou" variantu. ŘSD ale až do letošního ledna toto zadání nesplnilo.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist