https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reditelstvi-silnic-a-dalnic-oploti-po-cele-delce-d6-v-karlovarskem-kraji-kvuli-zveri
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ředitelství silnic a dálnic oplotí po celé délce D6 v Karlovarském kraji, kvůli zvěři

20.9.2018 00:10 | K. VARY (ČTK)
Ploty se stavějí na více než 30 kilometrech. Mají zejména zabránit vnikání zvěře na vozovku a následným nehodám. / Ilustrační foto
Ploty se stavějí na více než 30 kilometrech. Mají zejména zabránit vnikání zvěře na vozovku a následným nehodám. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oplotí po celé délce dálnici D6 v Karlovarském kraji. Ploty se stavějí na více než 30 kilometrech. Mají zejména zabránit vnikání zvěře na vozovku a následným nehodám, řekl ředitel krajské pobočky ŘSD Lukáš Hnízdil.
 

Celkem tak ŘSD nyní staví drátěné ploty, které jsou zapuštěny až po úroveň terénu, na 33 kilometrech dálnice v kraji. Náklady na oplocení mají být 34 milionů korun a hotovo má být do konce roku, uvedl Hnízdil.

"V dřívějších dobách se oplocení vůbec nedělalo, pak se dělalo jen v lesních úsecích. Dnešní trend je, že se oplocuje celá dálnice. Takže tam, kde zatím nebylo, tak ho doplňujeme," řekl.

ŘSD vycházela i z policejních statistik nehod. Podle krajské policejní mluvčí Kateřiny Böhmové je ve statistikách od ledna do konce srpna 13 nehod aut se zvěří, z toho pět na úseku mezi Karlovými Vary a Sokolovem, osm nehod se stalo mezi Sokolovem a Chebem. Nejčastěji se zvířata dostávají pod kola aut v okolí Lokte a Březové na Sokolovsku.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist