https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/regenerace-prumyslove-zony-poldi-se-zpozdi-nejmene-o-rok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Regenerace průmyslové zóny Poldi se zpozdí nejméně o rok

17.10.2001 19:32 | KLADNO (ČIA)
Jako praktický konec jednání o významném projektu ozdravění průmyslové zóny Poldi na okraji Kladna je možné označit současný stav jednání mezi majitelem bezmála 50 hektarového pozemku, společností Scholz Stahlzentrum-Ost (SZO), a kladenským magistrátem. Právě dohoda obou stran a bezplatný převod pozemku do majetku města měla otevřít cestu k dotacím vládní agentury CzechInvest na regeneraci území a zlikvidování starých ekologických zátěží.
 

"Vyčerpali jsme veškeré možnosti k jednání. Zastupitelstvo schválilo znění darovací smlouvy, kterou jsme dříve dohodli s představiteli SZO. K podpisu však po změně stanovisek jejího managementu nedošlo," uvedl dnes kladenský primátor Milan Volf. Iniciativu ve více než půl roku trvajícím jednání neprojeví ani SZO. Mluvčí společnosti už dříve uvedl, že aktivitu očekávají od kladenského magistrátu.

"Projekt se nepodařilo zaregistrovat do konce letošního září, tedy do termínu souvisejícího s přípravou státního rozpočtu na příští rok," potvrdil ČIA ředitel odboru průmyslových nemovitostí CzechInvestu Hanuš Krejčí, který označil regeneraci průmyslové zóny Poldi za dobrý projekt. Jeho realizace se však odkládá minimálně o jeden rok, příslušný program ministerstva průmyslu a obchodu potrvá do roku 2006.

"Celkově mělo být proinvestováno 620 milionů korun, z toho 25 procent z obecního rozpočtu. Garantovali jsme, že SZO dostane 30 milionů korun jako dotaci po prodeji vyčištěných pozemků," shrnul poslední měsíce Volf. Firma však požadovala vyplacení peněz určených především na přesun výroby ještě před prodejem pozemků. Pro kladenský rozpočet by však tato podmínka znamenala finanční riziko.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist