https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/regiojet-doveze-cestujici-z-brna-a-kromerize-az-do-zlinske-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

RegioJet doveze cestující z Brna a Kroměříže až do zlínské zoo

7.8.2016 15:37 | ZLÍN (ČTK)
Dopravce RegioJet zavádí nové spojení z Brna a Kroměříže až k zoologické zahradě ve Zlíně. Od středy 10. srpna až do konce prázdnin k ní pojedou denně, od září pak v sobotu a v neděli. ČTK to řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.
 

"Autobusy RegioJet jednou denně dovezou cestující přímo až ke vchodu do zoologické zahrady a před branami zoo je opět vyzvednou odpoledne a odvezou zpět domů. Na linku budou samozřejmě nasazeny moderní autobusy Fun & Relax s individuálním systémem palubní zábavy s obrazovkami v jednotlivých sedačkách," uvedl Ondrůj.

Autobusy odjíždějí z Brna v 7:00, z Kroměříže v 9:55 a příjezd k zoo Lešná je v 10:35. V opačném směru je odjezd od zoologické zahrady v 16:35 s příjezdem do Kroměříže v 17:40 a do Brna v 18:35.

Cena jízdného z Brna například pro dospělého cestujícího při využití kreditové jízdenky začíná na 130 korunách v jednom směru, a případě běžné jízdenky je to pak 150 Kč za jízdné mimo špičku. Jednosměrná jízdenka z Kroměříže přijde dospělého cestujícího na 85 Kč. Na lince platí také slevy nabízené dopravcem jako je například poloviční jízdné pro děti od šesti do 15 let.

Zlínská zoo je po pražské druhou nejnavštěvovanější zoo v Česku. Loni zažila rekordní rok, když poprvé v téměř sedmdesátileté historii zoo byla překonána návštěvnost 600.000 lidí. Rostoucí zájem o zoo pokračuje navíc i letos. V prvním pololetí prošlo jejími branami více než čtvrt milionu lidí, což je o sedm procent více než za loňské pololetí. Podobně se vyvíjejí i prázdniny.

Kapacitu linky směrem k zoo posílila Dopravní společnost Zlín - Otrokovice, která ve městě zajišťuje MHD. Každý pracovní den jede dopoledne až do konce prázdnin jeden kloubový autobus navíc paralelně se spojem linky 36. Odjezd z náměstí Práce má v 9:38.

Autobusy Student Agency, které stejně jako RegioJet patří podnikateli Radimu Jančurovi, spojují Zlínský kraj s Prahou od roku 2007. Od loňského prosince zajíždějí do regionu i dálkové vlaky RegioJet, které spojují Staré Město a Zlínsko s Olomoucí, Prahou a dalšími městy. Spoj doplnil dříve zavedené linky, kdy cestující z regionu mohou využívat pro cesty do Prahy i kombinaci autobusů Student Agency a vlaků RegioJet jedoucích z Olomouce.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist