https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/regionalni-zeleznicni-doprava-na-vysocine-chysta-novinky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Regionální železniční doprava na Vysočině chystá novinky

18.1.2001 11:00 | JIHLAVA (ČIA)
Ke zlepšení železničního spojení mezi jednotlivými městy v Jihlavském kraji by mělo dojít s počátkem platnosti nového jízdního řádu Českých drah na přelomu května a června tohoto roku. Informoval o tom přednosta jihlavské železniční stanice Zdeněk Nadrchal s tím, že železničáři v součinnosti s okresními úřady v závěru loňského roku vypracovali návrh nových vlakových spojů na Vysočině, který v současné době prochází schvalovacím řízením. "Během čtrnácti dnů budeme mít k dispozici pracovní návrh," upřesnil jihlavský přednosta.
 

Jak Nadrchal dodal, pokud bude myšlenka schválena alespoň v základních rysech, cestující by se v regionu mohli od léta dočkat několika nových netradičních spojů a změn. Mohlo by jít například o zavedení přímých vlaků mezi Žďárem nad Sázavou, Havlíčkovým Brodem a Jihlavou a na trati Jihlava - Pelhřimov, a též o rozšíření stávajících přímých spojů na trati 240 z Jihlavy do Třebíče. "Naším záměrem je, aby cestující veřejnost v blízké době dostala k disposici poměrně rychlé a kvalitní železniční spojení mezi všemi významnými sídly jihlavského regionu," podotkl Nadrchal.

Tento názor podle Nadrchala podporují i okresní a některé městské úřady na Vysočině, přičemž brzy se do celé věci zřejmě vloží též vznikající kraj. "V pondělí 22. ledna budu o těchto záležitostech poprvé jednat i s jihlavským krajským hejtmanem," upřesnil přednosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist