https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rejdari-dostanou-za-sucho-a-povodne-mene-nez-cekali
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rejdaři dostanou za sucho a povodně méně než čekali

18.12.2003 10:31 | PRAHA (ČIA)
Čeští rejdaři dostanou méně než čtvrtinu z požadované výše náhrady ztráty způsobené letošním suchem. Rozhodla o tom ve středu 17. prosince vláda. Rejdaři po státu požadují 120 milionů korun, dostanou však pouze 25 milionů. Podle ministra dopravy Milana Šimonovského stát nemá na to, aby mohl zaplatit celou ztrátu.
 

Na likvidaci následků povodní z roku 2002 rejdařům vláda odsouhlasila podporu 70 milionů korun, když 10 milionů dá ministerstvo financí, 50 milionů ministerstvo dopravy a 10 milionů ministerstvo pro místní rozvoj. Původní návrh počítal s odškodněním ve výši 100 milionů korun.

Podle Šimonovského byl loňský rok pro rejdaře za posledních pět let druhým nejhorším. Další státní podporou pro ně by měla být výstavba nových jezů na dolním toku Labe, která by zvýšila stav vody a udržovala řeku sjízdnou po většinu roku. Náklady se odhadují na šest miliard korun, investorem bude stát.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist