https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rekonstrukce-nadrazi-v-decine-zahajena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rekonstrukce nádraží v Děčíně zahájena

18.2.2001 11:35 | DĚČÍN (ČIA)
V rámci výstavby mezinárodního rychlostního železničního koridou Berlín - Praha - Vídeň byla v minulých dnech započata náročná rekonstrukce železniční stanice Děčín hlavní nádraží. Tato akce je podle Františka Majera ze Stavební správy Českých drah v Ústí nad Labem samostatnou investicí, realizovanou vedle stavby rychlostního koridoru.
 

Na děčínském nádraží dozná změn kolejiště a vybudována budou nová nástupiště a podchody, které zde dosud chybí. Rekonstrukci podstoupí nádražní budova, instalován bude nový moderní systém stavědel. Rekonstrukce hlavního nádraží v Děčíně má být dokončena v roce 2004 v návaznosti na dokončení závěrečné etapy stavby koridoru na úseku Ústí nad Labem - Děčín. Zde mají být práce zahájeny v závěru letošního května. V březnu 2001 má být zprovozněn úsek Ústí nad Labem - Lovosice.

Naplno v současnosti probíhají práce na budování koridoru mezi stanicemi Bohušovice nad Ohří a Hrobce na Litoměřicku. Od pondělí 19. února 2001 bude v Bohušovicích kvůli stavebním pracem uzavřen železniční podjezd směrem k mlékárně.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist