https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rekonstrukce-useku-tramvajove-trati-v-liberci-stala-83-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rekonstrukce úseku tramvajové trati v Liberci stála 83 milionů

12.8.2001 11:17 | LIBEREC (ČIA)
Celkem 83 milionů korun si vyžádala rekonstrukce 750 metrů dlouhého úseku tramvajové tratě v Liberci mezi stanicemi Kubelíkova a Dolní Hanychov. Mluvčí libereckého dopravního podniku Martin Čulík potvdil, že liberecký závod Stavby silnic a železnic úspěšně dokončil zatím první etapu rekonstrukce 2,5 kilometrů dlouhé tratě mezi těmito stanicemi. "Na opraveném úseku trati jezdí tramvaje od poloviny července a nezjistili jsme žádné závady. Rekonstrukce je kompletně dokončena včetně povrchů vozovek, ovšem pro automobily zde až na výjimky platí zákaz vjezdu. Důvodem uzavírky je rekonstrukce dalšího tohoto úseku trati," řekl Čulík. Rekonstrukce libereckých tratí byla s investicí 668 milionů korun již provedena v celkové délce 11 kilometrů tratí. Plánovaná rekonstrukce 2,5 kilometrového úseku od stanice Kubelíkova až do Horního Hanychova přijde město na více než 254 milionů korun. Stavba byla rozdělena do tří etap. Poslední má skončit v březnu roku 2004. Liberec byl posledním městem v České republice, kde tramvaje jezdily na metrovém rozchodu kolejí. Rekonstruované tratě už mají drážní rozchod 1435 milimetrů.
 
<p>
reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist