https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rekultivace-koksovny-karolina-stala-jiz-vice-nez-miliardu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rekultivace koksovny Karolina stála již více než miliardu korun

9.9.2001 12:31 | OSTRAVA (ČIA)
Více než 1,1 miliardy korun stála do konce července sanace území bývalé koksovny Karolina, s níž akciová společnost OKD Rekultivace začala v červnu 1997. Informovalo o tom na svých stránkách sdružení Investment Forum, jež koncem září v Ostravě pořádá setkání mezinárodních investorů.
 

Celkové náklady, které přes Fond národního majetku plně hradí stát, by měly dosáhnout 1,664 miliardy korun. Úpravy kontaminované zeminy a spodních vod včetně rekultivace území mají být ukončeny do konce roku 2005.

Úpravy mají zbavit Karolinu škodlivých látek, které se do zeminy i vod dostávaly při provozování koksovny již od 19. století. Po očištění hodlá Ostrava na pozemcích o celkové rozloze 32 hektarů vybudovat nové společenské a obchodní centrum. Pozemky vlastní hlavně město Ostrava (39 procent plochy) a OKD (37 procent). Zbylá část patří Moravskoslezským teplárnám, CHZ-BorsodChem a drobným vlastníkům.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist