https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reporter-ekolistu-surove-zbit-skinheady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Reportér EkoListu surově zbit skinheady

28.9.2000 09:00 | PRAHA (EkoList)
Skupina dvaceti skinheadů včera kolem půlnoci brutálně napadla zpravodaje EkoListu Pavla Vladyku. Ten po útoku skončil v bezvědomí v nemocnici na Karlově náměstí a dnes byl převezen do nemocnice na Bulovce, kde leží s otřesem mozku. Útočníci reportérovi nejspíš odcizili digitální fotoaparát.
 

Pavel Vladyka se vracel spolu s dalšími třemi kolegy z demonstrací na Staroměstském náměstí, odkud pro EkoList zajišťovali zpravodajství. "V parku na Karláku si Pavel odskočil do křoví na malou a my jsme pokračovali dál směrem k metru. V tu chvíli nás minula skupinka skinheadů," popisuje Petr Šulc, další reportér EkoListu, včerejší večer a pokračuje: "Když jsme se za chvíli otočili, viděli jsme jen hlouček skinů, jak kopou do někoho na zemi. Tak jsme se tam rozběhli." Podle Šulce se skinheadi vzápětí rozutekli, aniž by bezvládně ležícímu Vladykovi poskytli první pomoc. "Pavla jsme ošetřili. Pak se objevila skupina mužů, kteří skiny pronásledovali," vzpomíná na včerejší večer Šulc. Potom, co záchranka odvezla zraněného Vladyku, vypovídali jeho kamarádi na policejní stanici ve Vyšehradské ulici. Policie nám potvrdila Šulcovu informaci, že pět skinheadů bylo zadrženo a předvedeno na stanici. Později byli všichni propuštěni.


reklama

 
Jan Bouchal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist