https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/resort-dopravy-slibil-snizeni-tonaze-kamionu-pres-cinovec
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Resort dopravy slíbil snížení tonáže kamionů přes Cínovec

14.9.2003 13:25 | DUBÍ - PRAHA (ČIA)
Snížení tonáže těžkých nákladních vozidel, projíždějících přes hraniční přechod Cínovec-Altenberg na 5,5 tuny po dostavbě dálnice D 8, přislíbil zástupcům severočeských občanských iniciativ Krušnohorský koprník a Obce proti kamionům náměstek ministra dopravy Jiří Kubínek. ČIA to dnes potvrdil Jindřich Pech ze sdružení Krušnohorský koprník se sídlem v Dubí na Teplicku.
 

Představitelé obou občanských iniciativ jednali v pátek 5. září na ministerstvu dopravy o svém požadavku, zrušit postupně kamionovou přepravu na hlavní silnici E 55 mezi Teplicemi, Dubím a Cínovcem. Jak Pech informoval, Kubínek přislíbil, že vyvolá jednání s německou stranou o omezení průjezdů kamionů ve směru na Cínovec. Stát se tak má ještě letos na podzim u příležitosti slavnostního zahájení ražby tunelu Panenská, na stavbě závěrečného úseku dálnice D 8 u Petrovic na Ústecku.

Současně se severočeští aktivisté dohodli s ministerstvem dopravy o uspořádání mezinárodní konference o kamionové dopravě letos v listopadu. Konference se uskuteční v Ústí nad Labem nebo v Teplicích ve spolupráci s Ústeckým krajem. Zrušení kamionové dopravy přes hraniční přechod Cínovec požadují i občanské iniciativy v sousedním Sasku, se kterými severočeská sdružení spolupracují.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist