https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/retencni-nadrz-u-kladna-se-prodrazuje-energocentru-hrozi-pokuta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Retenční nádrž u Kladna se prodražuje, energocentru hrozí pokuta

7.3.2001 20:30 | KLADNO (ČIA)
Výrazné navýšení finančních prostředků si vyžádá nová retenční nádrž, která vzniká na okraji Kladna. Rada města na svém posledním jednání odsouhlasila o pět a půl milionu korun vyšší částku z obecního rozpočtu. Celkové náklady tak vystoupily na 37,5 milionu korun. "Z navýšené sumy budou uhrazeny práce nad rámec původní smlouvy. Namísto jedné sklopné klapky budou nutné dvě, větší bude objem vybagrované zeminy," citovala rozhodnutí radních mluvčí kladenského magistrátu Lenka Junková.
 

Nečekané práce spojené s posunutím nádrže si vyžádalo špatně a bez řádného povolení položené potrubí v blízkosti energetického centra. "Všechno jsme řádně prověřili před zahájením stavby, nyní se ukázalo, že trubka vede jinudy," potvrdil vedoucí odboru životního prostředí Radovan Víta, podle kterého je tento stav dědictvím po bývalé Poldovce.

Radní proto pověřili primátora Milana Volfa, aby jednal o úhradě způsobené škody ve výši jednoho a půl milionu korun s představiteli energocentra ECKG.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist