https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reuters-gerhard-schrder-doporucuje-nemecku-biopaliva
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Reuters: Gerhard Schröder doporučuje Německu biopaliva

15.9.2005 09:51 | PRAHA/FRANKFURT (EcoMonitor)
Německý kancléř Gerhard Schröder doporučil Německu, aby snížilo svou závislost na ropě, píše agentura Reuters. Navrhl posílit v dopravě podíl biopaliv.
 

U příležitosti zahájení Frankfurtského autosalonu Schröder prohlásil, že ceny benzínu zůstanou vysoké i po odeznění nárůstu vyvolaném nedávným hurikánem Katrina, a že vláda a automobilový průmysl by měly spolupracovat na tom, jak se na novou situaci adaptovat.

"Budeme muset hovořit o nástrojích a krocích, jak toho dosáhnout. V dohledné době se však nebudeme schopni bez ropy úplně obejít," řekl Schröder. "Jsem si jist, že splníme cíl EU, který nám ukládá 5-6 procentní podíl biopaliv na trhu do roku 2010 a že jej zvládneme zdvojnásobit."

Francie v úterý oznámila záměr zvýšit produkci biopaliv a zařadit do roku 2010 na trh sedmiprocentní podíl biopaliv.

Podle článku agentury Reuters na serveru PlanetArk ze dne 14. 9. 2005


reklama

 
Hanka Hermová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist