https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reuters-v-australskych-vodach-je-stale-vice-pytlaku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Reuters: V australských vodách je stále více pytláků

5.1.2006 10:03 | PRAHA/CANBERRA (EcoMonitor)
Australské úřady v roce 2005 dopadly ve svých vodách oproti předchozímu roku dvojnásobek pytláckých rybářských lodí. Většina nelegálních rybářů pocházela z Indonésie a pátrala po žádaných žraločích ploutvích, napsala agentura Reuters.
 

Australský ministr pro rybářství Ian Macdonald oznámil, že loni bylo chyceno 607 pytláckých lodí, z nich bylo 280 zabaveno a zbývajícím 327 lodím bylo odebráno náčiní a úlovek. V roce 2004 Austrálie přistihla celkem 289 lodí. Podle místních úřadů si indonéští rybáři troufají do australských vod hlavně proto, že ve svých vodách už žraloky vyhubili. Žraločí ploutve jsou totiž v Asii vyhlášenou pochoutkou a rybář může vydělat za jeden kilogram úlovku až 146 amerických dolarů, píše Reuters.

"Australská vláda doufá, že jednou nebudou indonéští rybáři v jejích vodách pytlačit vůbec. Do té doby je však budeme aktivně stíhat," řekl podle Reuters ministr Macdonald a dodal, že během roku 2005 bylo v severoaustralských vodách zadrženo 1 175 rybářů bez povolení. Austrálie a Indonésie plánují posílit námořní hlídky, aby v pytlačení indonéským rybářům zabránili a také indonéská policie se chce více zapojit do vyšetřování.

Podle článku agentury Reuters na serveru PlanetArk ze dne 4. 1. 2006


reklama

 
Hana Hermová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist