https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reuters-znecisteni-ovzdusi-v-hong-kongu-dosahlo-rekordnich-hodnot
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Reuters: Znečištění ovzduší v Hong Kongu dosáhlo rekordních hodnot

16.9.2004 11:26 | PRAHA (EkoList)
Podle včerejšího vládního prohlášení byl v Hong Kongu naměřen rekordní index znečištění ovzduší. Vláda doporučila občanům se srdečními nebo dýchacími potížemi, aby nevycházeli. Informuje o tom agentura Reuters.
 

Zaznamenané hodnoty upozorňují na vysokou náchylnost Hong Kongu ke znečištění, zapřičiněného rychle se rozvíjejícím průmyslem, a na marnost pokusů v minulých letech o zlepšení ovzduší ve městě.

Naměřený index dosáhl dvojnásobku průměrného znečištění ve městě. Včera v poledne zamořil smog světoznámý přístav Victoria tak, že spatřit vrcholky mrakodrapů po obou stranách vodní cesty šlo jen obtížně.

Ústav ochrany životního prostředí vysvětluje tento jev nedostatkem větru, který by smog rozehnal. Ekologičtí aktivisté již dlouho naléhají na vládu, aby problém řešila.

"Znečištění ovzduší představuje v Hong Kongu velký problém, především pak v hustě obydlených oblastech. Lidé vidí viníka v čínském průmyslu, ale nemůžeme celou vinu přičítat jen jemu. Velkou část znečištění tvoří i přízemní emise v Hong Kongu," komentovala situaci Annie Ho z organizace Clear the Air. "Je nutné, aby vláda snížila emise z továren a z automobilové dopravy," dodala.


reklama

 
Jan Šatoplet

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist