https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ridici-vybor-cd-trva-novem-rediteli-drah
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Řídící výbor ČD trvá novém řediteli drah

11.2.2003 14:23 | PRAHA (ČIA)
Řídící výbor Českých drah trvá na tom, aby představenstvo této firmy vypsalo výběrové řízení na post generálního ředitele ČD s termínem ukončení 30. března 2003. ČIA to dnes potvrdil předseda tohoto výboru Antonín Tesařík. Podle jeho slov Řídící výbor doporučil Představenstvu ČD vypsat toto výběrové řízení již 2. ledna, představenstvo však zatím toto doporučení nerespektovalo.
 

Jak dále Tesařík uvedl, Řídící výbor Českých drah také doporučil Dozorčí radě ČD, aby urychleně řešila personální otázky v čele ČD. To se týká rovněž obsazení zbývajících dvou členů Představenstva ČD, které po odvolání čtyř z jeho pěti členů stále není kompletní.

"Pokud vím, vypisuje se výběrové řízení na uvolněná místa," řekla ČIA mluvčí ČD Zdenka Celá v souvislosti s požadavkem Řídícího výboru. ČD totiž svého generálního ředitele mají. Navíc podle Celé v současné době není představenstvo firmy plně usnášeníschopné. "Je na dozorčí radě, aby jmenovala zbylé dva členy představenstva, aby bylo plně usnášeníschopné," dodala Celá.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist