https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/riman-zahajeni-stavby-dalnice-d47-je-predvolebni-komedii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Říman: Zahájení stavby dálnice D47 je předvolební komedií

27.5.2002 12:37 | PRAHA (ČIA)
Za předvolební komedii srovnatelnou pouze s nedávným bombastickým "zahájením" výstavby terminálu v Bohumíně, ze kterého nezbylo nic, považuje záměr české vlády zahájit stavbu dálnice D47 včetně položení základního kamene stínový ministr dopravy ODS Martin Říman. "Stavba dálnice D47 začala v březnu roku 1999, protože financování bylo schváleno již ve státním rozpočtu na rok 1998, který předkládala na podzim roku 1997 Klausova vláda. Tvrdit proto, že se nyní zahajuje výstavba dálnice D47, je lež," řekl Říman ČIA.
 

Jak dále uvedl, fakt, že tato vláda si po více než třech letech může dovolit tvrdit, že se právě teď začíná, jen odhaluje, že za tuto dobu nebylo na stavbě uděláno prakticky nic. "Lze se obávat, že bude-li mít ČSSD vládní odpovědnost i nadále, budeme za další tři roky začínat opět znovu," tvrdí Říman.

Podle jeho slov pochybnosti a obavy vzbuzuje účast firmy Housing and Construction na stavbě této dálnice. "Smlouvu se státem vláda dosud neodsouhlasila, nadále zůstávají nedořešené otázky a přesto se zahájení koná za účasti této firmy, jakoby již byla jistým investorem výstavby. To je naprosto nepřípustné a v rozporu s pravidly," domnívá se Říman. Vláda tím prý degraduje český stát na banánovou republiku, kde neplatí zákony a velké firmy si manipulují vládou podle svých potřeb a zájmů.

Říman dodal, že severní Morava ztratila minimálně dva roky, kdy díky vyjednávání pochybné smlouvy práce na přípravě dálnice prakticky stály. "Vláda ČSSD nedokázala za čtyři roky svého vládnutí dokončit ani dva mosty na území Ostravy. Vláda nedokázala dokončit stavbu životně důležitého obchvatu Dobré na rychlostní komunikaci R48, která byla přeložkami sítí zahájena již v roce 1997 a po pádu vlády Václava Klause byla okamžitě dána k ledu," připomněl Říman.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist