https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rokycansti-aktiviste-nesouhlasi-s-umistenim-supermarketu-lidl
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rokycanští aktivisté nesouhlasí s umístěním supermarketu LIDL

16.1.2002 12:49 | ROKYCANY (ČIA)
S umístěním supermarketu společnosti LIDL v areálu bývalého Domu pionýrů nesouhlasí rokycanští ochránci přírody. "V této části města už byly v předcházejících letech otevřeny dva podobné markety, ale musely být kvůli malému zájmu zákazníků uzavřeny," řekl dnes novinářům ekologický aktivista Karel Ferschmann. Návrh na změnu územního plánu, který počítá s výstavbou zmíněného obchodního centra, přitom již schválili rokycanští zastupitelé.
 

Ekologičtí aktivisté už podali v souvislosti se stavbou supermarketu trestní oznámení na neznámého pachatele. Důvodem bylo pokácení dvou vzácných dubů v blízkosti budoucí stavby. Podle Ferschmanna byly stromy zlikvidovány poté, co ekologové zahájli na okresním úřadě jednání o zařazení stromů do skupiny památkově chráněných.

Podle starosty Rokycan Oldřich Kožíška jsou nyní ve městě v provozu dva supermarkety - Norma a Penny Market. V roce 2004 na základě smlouvy Norma skončí a zůstane pouze jedna prodejna, která nebude schopna zájem zákazníků uspokojit. "Zastupitelé proto došli k názoru, že další supermarket bude třeba," vysvětlil Kožíšek. Informace o změnách územního plánu jsou do úterý 22. ledna obyvatelům Rokycan k dispozici na úřední desce radnice. Veřejné slyšení je plánováno na středu 23. ledna.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist