https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rokytnice-chce-vozit-turisty-lanovkou-i-v-lete
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rokytnice chce vozit turisty lanovkou i v létě

9.9.1999 09:00 | PRAHA (EkoList)
V zimním období vyveze lanovka lyžaře až do I. zóny Krkonošského NP (KRNAP) z Rokytnice nad Jizerou na Lysou horu. Správa KRNAP udělila totiž pro zimní provoz lanovky výjimku. Město Rokytnice n. J. v posledních dnech neustále zesiluje tlak na Správu KRNAP, aby povolila provoz lanovky i v létě. Argumentuje přitom zvýšením turistického ruchu v oblasti i mimo lyžařskou sezónu.
 

"Je to nesmysl, lanovka žádné zázračné zisky městu nepřinese. Vždyť i lanovky v jiných částech Krkonoš jsou v létě poloprázdné," komentoval tlak města a podnikatelů Petr Štěpánek z KRNAP. Jeho slova potvrzuje i RNDr. Sýkora ze správy parku: "Naše stanovisko se v této věci nemění. Není nic nového, co bychom k tomu mohli říct," odpověděl na dotaz EkoListu.

"Ústupek KRNAP, kterým povolil vůbec stavbu a provoz lanovky, která vede do nejcennější oblasti Krkonoš v zimě, byl posledním možným kompromisem," řekl EkoListu ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). "Ani MŽP svůj názor nezmění, stojíme dál za správou parku."


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist