https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rooseveltovy-sady-v-kadani-se-zmeni-podle-prani-obcanu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rooseveltovy sady v Kadani se změní podle přání občanů

30.6.2016 16:51 | KADAŇ (ČTK)
Rooseveltovy sady v Kadani by se měly změnit do podoby, která by více odpovídala přání lidí. Kvůli velkému množství aktivit, které park nabízí, se střetávají zájmy sportovců s lidmi, kteří chodí do sadů odpočívat. Zlepšit by se měla podoba vodních i zelených ploch. Návštěvníkům navíc v parku chybí například toalety, které přestaly fungovat už v 80. letech, řekl ČTK starosta Kadaně Jiří Kulhánek (ODS). Svá přání a představy mohli obyvatelé Kadaně vyjádřit na dnešním veřejném projednání revitalizace.
 

Původně byly Rooseveltovy sady poloprázdné. Postupně je však podle Kulhánka začali využívat například in-line bruslaři, jsou tam volné výběhy pro psy, workoutové hřiště či discgolf. Někteří lidé naopak do sadů chodí za odpočinkem. "Už z tohohle vyplývá, že se ty aktivity střetávají. Takže je potřeba park trochu zkultivovat a vyjít přáním jednotlivých skupin nějakým způsobem vstříc," řekl Kulhánek.

Konkrétní budoucí podoba parku ještě není jasná. Podle podnětů občanů krajináři zpracují studii, která se v září projedná znovu. "S lidmi spolupracujeme už od fáze zadání. Sami občané mohli zakreslit do mapy místa, která se jim líbí a která by naopak chtěli změnit," řekla ČTK hlavní projektantka Klára Salzmann. Proměnou by určitě mělo projít například koryto potoka, které v minulosti zadržovalo velké množství vody a bránilo tak povodním ve městě. Na přání veřejnosti by měly přibýt například měkké cesty pro běhání.

Rooseveltovy sady vznikly v 80. letech, dnes mají moderní ráz. Prochází jimi cyklostezka s tunelem, in-line stezka s dvěma okruhy různé obtížnosti, hřiště na discgolf s 18 koši. Součástí sadů jsou tři plochy pro psy a dva rybníčky.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist