https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ropak-hrozi-hned-trem-ministrum-zemanovy-vlady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ropák hrozí hned třem ministrům Zemanovy vlády

25.4.2001 18:30 | BRNO (EkoList)
Hned třem ministrům vlády Miloše Zemana (ČSSD) hrozí, že jejich činnost v roce 2000 bude oceněna titulem "Ropák roku". EkoListu to dnes sdělil Miroslav Patrik z Dětí Země Brno, který anketu o titul Ropák koordinuje. "Osmičlenná subkomise vybrala dvanáct finalistů - kandidátů na tento titul a mezi nimi jsou ministři životního prostředí, místního rozvoje a průmyslu a obchodu," dodal Patrik s tím, že jméno definitivního vítěze se veřejnost dozví už tento pátek na slavnostním soaré v divadle Husa na provázku s divadelním představením Zelená Karkulka. O vítězi rozhodnou hlasy 125 členů nezávislé komise.
 

Mezi dvanáctku nejnadějnějších kandidátů na cenu, která se na popud Dětí Země letos již podeváté uděluje za "antiekologický čin roku", se letos dostal i ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). "Miloš Kužvart byl mezi nejčastěji navrhovanými, a to za způsob řešení kůrovcové kalamity na Šumavě a ústupky při rozhodování o trase dálnice D8 přes České středohoří," vysvětluje Patrik a dodává, že "za kůrovce" byl ministr Kužvart na titul Ropák roku navržen již loni. Za dálnici D8 byl Miloš Kužvart "oceněn" již minulý týden titulem Severočeský ropák roku 2000, který mu udělila organizace Přátelé přírody.

Za uvedení jaderné elektrárny Temelín do zkušebního provozu, za podporu výstavby nové JE Blahutovice a za vývoz elektřiny se do dvanáctky finalistů ankety Ropák roku dostal ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr (ČSSD). Podpora projektu Blahutovické elektrárny, spolu s prosazováním stavby Distribučního centra Mošnov vynesla mezi největší adepty jeho vládního kolegu, ministra pro místní rozvoj Petra Lachnita (ČSSD).

Přehled všech kandidátů, včetně zdůvodnění jejich nominací, zveřejnily Děti Země na svých stránkách http://www.detizeme.cz/ropakcz.htm.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist