https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rostlinolekari-investuji-do-vetsi-ochrany-spotrebitele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rostlinolékaři investují do větší ochrany spotřebitele

18.1.2003 11:24 | PRAHA (ČIA)
Zkvalitnit ochranu spotřebitelů před vlivy přípravků na ochranu rostlin a zároveň zvládnout proces registrace přípravků na úrovni, jaká je požadována v zemích Evropské unie (EU), je cílem přípravy rostlinolékařských specialistů k režimu registrace a schvalování účinných látek, na kterou EU přispěla 750 tisíci eur. Informoval o tom Bořivoj Zbuzek, referent Státní rostlinolékařské správy ČR (SRS) pro kontakt s médii.
 

Za podpory EU i národních zdrojů navíc loni podle jeho slov získali rostlinolékaři laboratorní a výpočetní techniku z projektu Phare 2000 pro SRS v Brně a Státní zdravotní ústav v Praze. Projekt s názvem Posílení kapacit České republiky na úseku registrace přípravků na ochranu rostlin podle Zbuzka "plně saturuje potřebu ČR pro technické vybavení na úseku registrace přípravků na ochranu rostlin a též na úseku postregistrační kontroly (trhu, dodavatelů přípravků a uživatelů přípravků na ochranu rostlin)". "Udělali jsme velmi podstatný krok k tomu, abychom sjednotili režim používání přípravků na ochranu rostlin s režimem vyspělých zemí EU a máme i plně srovnatelnou technickou základnu," konstatoval Zbuzek.

EU přitom věnovala na laboratorní techniku a počítačové vybavení dva miliony eur, česká strana přispěla 670 tisíci eur na zrekonstruování laboratoří, vybavení biologických laboratoří optikou a dalším přístrojovým vybavením i dopravními prostředky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist