https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/roznov-pod-radhostem-kvuli-chystane-rekonstrukci-silnice-presadi-24-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rožnov pod Radhoštěm kvůli chystané rekonstrukci silnice přesadí 24 stromů

6.3.2020 00:08 | ROŽNOV P. R. (ČTK)
Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku nechá kvůli chystané rekonstrukci silnice I/35 přesadit 24 stromů. / Ilustrační foto
Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku nechá kvůli chystané rekonstrukci silnice I/35 přesadit 24 stromů. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku nechá kvůli chystané rekonstrukci silnice I/35 přesadit 24 stromů. Většina z nich se přesune na hřbitov Láň, některé zahradníci přemístí také do Kulturní ulice. Přesazení stromů je naplánováno na druhou polovinu března. Po dokončení opravy silnice město podél ní vysadí nové stromořadí, uvedl včera v tiskové zprávě za rožnovskou radnici Marek Havran.
 

O přesazení stromů se postará odborná firma, bude se týkat 23 habrů a jednoho javoru. "Jedná se o stromy v úseku silnice I/35 mezi střední zemědělskou školou a galerií Crears na straně za silnicí dále od Bečvy. Dvacet stromů přesadí na hřbitov Láň. Tři stromy půjdou na ulici Kulturní do lokality nad restaurací Lázy. Zbylý javor bude pokácen a později nahrazen," uvedl Havran.

Podle místostarostky Kristýny Kosové (Zdravý Rožnov) bude po dokončení rekonstrukce u silnice vysazeno nové stromořadí. "V tuto chvíli nelze vyloučit, že rekonstrukce silnice proběhne až v roce 2021, ale přesazení stromů letos na jaře za vhodných klimatických podmínek zvyšuje šanci, že se všechny ujmou na nových stanovištích, kde už zůstanou," uvedla Kosová.

Silnice I/35 je jedním z hlavních tahů ze Zlínského kraje na Slovensko. Její rekonstrukci v Rožnově pod Radhoštěm chce Ředitelství silnic a dálnic zahájit v dubnu, trvat by měla do listopadu. Náklady na opravu úseku dlouhého téměř 1,5 kilometru činí 54,55 milionu korun bez DPH.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist