https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rozsah-zeleznicni-dopravy-zustane-na-pardubicku-zatim-stejny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rozsah železniční dopravy zůstane na Pardubicku zatím stejný

2.2.2004 17:40 | PARDUBICE (ČIA)
Rozsah osobní železniční dopravy zajišťovaný Českými dráhami (ČD) v Pardubickém kraji zůstane letos na stejné úrovni jako v roce 2003. Vlaky zde ujedou v tomto roce 4,6 milionů kilometrů. Vyplývá to ze smlouvy o rozsahu drážní dopravy, kterou dnes podepsali hejtman Pardubického kraje Roman Línek a krajský radní zodpovědný za dopravu Miloslav Macela se zástupci ČD. ČIA o tom informovalo tiskové oddělení krajského úřadu.
 

Podle této dohody zůstanou v letošním roce zachovány všechny regionální tratě, i když se původně hovořilo o tom, že se na některých provoz minimálně dočasně zastaví. Největší nebezpečí hrozilo lokálkám například mezi Přeloučí a Prachovicemi, mezi Chocní a Litomyšlí či mezi Rudolticemi a Lanškrounem.

Ztráta z osobní železniční dopravy na regionálních tratích Pardubického kraje se letos očekává kolem 300 milionů korun. Kraj přispěje na její pokrytí částkou 107 milionů korun. Rozdíl mezi uvedenými částkami bude muset uhradit stát.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist