https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rozsahle-uzemi-byvale-poldi-bude-sanovat-stat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rozsáhlé území bývalé Poldi bude sanovat stát

2.5.2001 20:20 | KLADNO (ČIA)
Území bývalého hutního gigantu Poldi se zřejmě opět stane centrem kladenského průmyslu. Po několikaletém hledání se podařilo nalézt cestu k ekologickému vyčištění 40-ti hektarového pozemku, který je nyní v rukou společnosti Scholz Stahlzentrum-Ost (SZO). Více než 40 milionů korun poskytne stát prostřednictvím agentury CzechInvest, která takto připraví dosud ekologicky zatíženou a nepoužitelnou plochu pro případné zahraniční investory.
 

"CzechInvest však může vložit finanční prostředky pouze do pozemku města. Nejpozději v pondělí 7. května proto uzavřeme se společností SZO smlouvu, na základě které dotčený pozemek získáme za symbolickou jednu korunu," doplnil kladenský primátor Milan Volf, podle kterého by měla být sanace území dokončena v dubnu 2002. Výsledná cena této akce však může vystoupit až na 120 milionů korun. "Bude nutné upravit inženýrské sítě a odstranit staré budovy, abychom mohli případným zájemcům nabídnout nedotčený pozemek," doplnil starosta Volf.

Po vyčištění pozemku v bývalém areálu Poldi převezme plochu zpět SZO a zajistí její prodej. Přibližně 20 procent ze získané sumy poplyne na základě připravené smlouvy do pokladny kladenského magistrátu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist