https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rychnov-nad-kneznou-resi-problem-s-pitnou-vodou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rychnov nad Kněžnou řeší problém s pitnou vodou

8.2.2002 17:32 | RYCHNOV NAD KNĚŽNOU (ČIA)
Problémy se zásobováním pitnou vodou řeší v těchto dnech město Rychnov nad Kněžnou. Stávající zdroj - zhruba 160 metrů hluboká artézská studna - je totiž v havarijním stavu. V přibližně 70 metrové hloubce se zbortila pažnice a zanáší se čerpací technika. Pro ČIA to dnes uvedl výrobně technický náměstek společnosti Aqua Servisu Rychnov nad Kněžnou Jiří Zeman.
 

"Situaci držíme na takovém stavu, abychom dostali dostačující množství vody do Rychnova a aby město nepocítilo nějaký úbytek. Mezitím musíme provést zprovoznění záložního vrtu RK1 pro případ nouzového zásobování," uvedl Zeman.

Technici musí také zjistit, zda jde původní zdroj opravit. V případě, že to nebude možné, bude muset být zhotoven nový vrt. Zásobování občanů města pitnou vodou je podle Zemana zajištěno v dostatečné míře.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist