https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/s-dulnimi-rekultivacemi-jsou-na-chomutovsku-zatim-spokojeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

S důlními rekultivacemi jsou na Chomutovsku zatím spokojeni

22.8.2001 18:41 | CHOMUTOV (ČIA)
Časový plán obnovy krajiny po těžbě uhlí a skrývce byl na Chomutovsku od začátku letošního roku ze strany Dolů Nástup Tušimice (DNT) splněn beze zbytku. Konstatovali to dnes při pravidelném hodnocení rekultivační činnost DNT starostové dotčených obcí i zástupci referátu životního prostředí Okresního úřadu v Chomutově.
 

DNT letos provádějí rekultivační práce na 931 hektarech ploch. Vedoucí referátu rekultivací DNT Jan Hráček ČIA řekl, že veškeré zemědělské a lesnické rekultivace byly řádně ošetřovány a jsou v terénu označeny informačními tabulemi. Těžební organizaci tak nebyla udělená žádná nápravná opatření.

V uplynulém období byla dokončena zemědělská rekultivace Březno XI,D na výměře přes 10 hektarů. Zemědělské rekultivace končí také na výměře 12,5 hektaru v lokalitě Prunéřov IV, kde práce začaly v roce 1995 a od poloviny roku 1997 zde probíhá pátý rok agrocyklu. Zajímavou se pro pracovníky rekultivací DNT jeví lokalita Merkur VIII. u Kadaně. Zde skončí rekultivační práce na 22 hektarech plochy letos v září, přičemž celková výměra Merkuru VIII. je 135 hektarů. Novým nájemcem zde bude Školní statek Kadaň, který úspěšně hospodaří na 117 rekultivovaných hektarech. Lesní rekultivace nyní DNT zajišťují na zhruba 590 hektarech bývalých dolů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist