https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/s-prichodem-jara-zahajuje-ostravska-zoo-komentovane-krmeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

S příchodem jara zahajuje ostravská zoo komentované krmení

21.3.2017 13:00 | OSTRAVA (ČTK)
Krmení medvědů a hulmanů bude na programu každý den ve stejné časy jako o víkendech. Stejně tak práci se slony mohou zájemci vidět každý den. Ve středy to bude navíc komentované setkání u krokodýlů.
Krmení medvědů a hulmanů bude na programu každý den ve stejné časy jako o víkendech. Stejně tak práci se slony mohou zájemci vidět každý den. Ve středy to bude navíc komentované setkání u krokodýlů.
Foto | / ZOO Ostrava
S příchodem jara znovu začne v ostravské zoologické zahradě návštěvníky oblíbené komentované krmení vybraných druhů zvířat. Zajímavosti ze zvířecí říše se lidé od ošetřovatelů budou moci poprvé dozvědět tuto sobotu. Komentovaná krmení se zatím budou konat převážně o víkendech, ale od května budou na programu denně, řekla dnes ČTK mluvčí zoo Šárka Nováková.
 

"V tomto období budou komentovaná setkání probíhat převážně o víkendech a svátcích. Avšak ani zájemci, kteří upřednostňují prohlídku zoo v pracovní dny, nepřijdou zkrátka. Krmení medvědů a hulmanů bude na programu každý den ve stejné časy jako o víkendech. Stejně tak práci se slony mohou zájemci vidět každý den. Ve středy to bude navíc komentované setkání u krokodýlů," uvedla Nováková.

Od května do konce srpna do každodenního programu přibudou i další druhy zvířat. Komentované krmení je pro řadu návštěvníků vítaným zpestřením prohlídky. "Lidé se při nich mají možnost kromě pozorování zvířat zároveň dozvědět také řadu zajímavostí o jejich chovu v zoo i aktuální situaci ve volné přírodě, která není často nijak příznivá. Pro mnohé, ve volné přírodě ohrožené druhy, zůstává chov v zoologických zahradách poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro příští generace," uvedla Nováková.

Ostravská zoologická zahrada loni oslavila 65 let od svého založení a chová přes 400 druhů zvířat. V roce 2016 podruhé prolomila hranici půl milionu návštěvníků. Zavítalo do ní 509.336 lidí, což je zhruba o 19.000 více než o rok dříve. Zahrada tak patří k nejvyhledávanějším turistickým atrakcím v regionu. Až do konce měsíce platí v zahradě mimosezonní vstupné, dospělí tak za návštěvu zaplatí 80 korun, děti 50 korun. Areál je otevřen od 09:00 do 18:00, pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve.

Časový harmonogram aktuálních komentovaných setkání v Zoo Ostrava:

Každý den: 10:45 hod. - medvědi a hulmani, 14:45 hod. - medvědi a hulmani, od 12.30 do cca 14 hod. - práce se slony.

Víkendy a svátky: 9:30 hod. - pandy (za pěkného počasí), 10:30 hod.- vydry (za pěkného počasí), 13:30 hod. - žralůčci (SO, NE), 14:00 hod. - hroši.

Středa: 13:30 hod. - krokodýli.

Setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních důvodů zrušeno.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist