https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/samice-lenochoda-se-po-lesnim-pozaru-v-bolivii-shledala-s-mladetem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Samice lenochoda se po lesním požáru v Bolívii shledala s mládětem

10.9.2022 00:30 | LA PAZ (ČTK)
Lenochod tříprstý
Lenochod tříprstý
Bolivijští záchranáři zveřejnili videonahrávku dojemného shledání lenochodí matky s mládětem poté, co se mládě od matky oddělilo během útěku před lesními požáry. Ty v posledních dnech sužují severozápad země a ohrožují nejméně čtyři přírodní rezervace. Informovala o tom agentura Reuters.
 

Na videonahrávce je naříkající mládě, ke kterému se - na lenochoda poměrně slušnou rychlostí - blíží matka a něžně se k němu sklání, jako by ho chtěla políbit a obejmout na přivítanou.

Lenochodi prchající před požáry se dostali do města Trinidad, kde podle dostupných informací od sebe matku a mládě oddělila smečka psů. Obě zvířata se dostala do péče veterinářů, kteří je vyšetřili a oznámili, že jsou v pořádku. Následně je vypustili do přírodní rezervace Chuchini.

Požáry, které vypukly v bolivijských nížinách, se zatím nedaří dostat pod kontrolu navzdory úsilí stovek hasičů, obyvatel i dobrovolníků.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist