https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sanaci-ekologicke-havarie-v-holicich-zaplati-restituent
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sanaci ekologické havárie v Holicích zaplatí restituent

14.5.2002 15:27 | HOLICE (ČIA)
V sanaci objektu a přilehlých pozemků ve zchátralé budově bývalého zemědělského družstva v Holicích na Pardubicku pokračovala i dnes dekontaminační skupina. Během víkendových dnů 11. až 12. května se zde rozlil dvousetlitrový sud s desinfekční látkou. Náklady na činnost sanační čety řádově v desítkách tisíc korun zaplatí soukromý vlastník z Havlíčkova Brodu, který nemovitost restituoval. ČIA to dnes řekl Otto Sigmund z referátu životního prostředí Okresního úřadu v Pardubicích.
 

"Zápach, který se v neděli večer začal šířit městem, způsobily látky fenolové povahy," informoval Sigmund. Při nehodě nedošlo k ohrožení životního prostředí ani zdraví obyvatel. "V této koncentraci občanům nebezpečí nehrozí," uvedl Zikmund.

Na zápach jako první upozornily děti, které si v opuštěném objektu hrály. Ani u nich lékaři nezjistili zdravotní potíže. Policie v současnosti šetří, kdo látku vylil. Do betonu budou během dvou tří dnů zavedeny sondy, aby prokázaly, že nedošlo k další kontaminaci. Poté dojde k vyčíslení nákladů na sanaci a částka bude vymáhána na restituentovi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist