https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sazka-spolupracuje-pri-vystavbe-hokejove-haly-s-finy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sazka spolupracuje při výstavbě hokejové haly s Finy

24.4.2002 19:43 | PRAHA (ČIA)
Smlouva o poradenské a konzultační činnosti s finskou společností JHC Arena Holding má pomoci ke zdárné výstavbě haly pro hokejové mistrovství světa v roce 2004. Dnes ji s touto firmou podepsala společnost Bestsport, která zajišťuje pro Sazku celý projekt hokejové haly. "Chceme využít především zkušeností helsinské Hartwall Areeny, která je nejziskovějším multifunkčním stánkem v Evropě," prohlásil dnes tiskový mluvčí společnosti Bestsport Jan Vala.
 

"Myslím si, že projekt je připraven tak dobře, že všechny termíny stihneme," tvrdí Vala. Věci, které trvají normálně devět měsíců, stihl Bestsport v rekordním čase čtyř měsíců. Poměrně úspěšné bylo i úterní územní projednávání na magistrátu. Pokud půjde vše hladce po třech týdnech by mohla společnost získat po připomínkovém řízení stavební rozhodnutí. Fáze odvolacího řízení nebývá ale podle ředitelky odboru územního rozhodování magistrátu Jany Kejvalové bez průtahů, protože s námitkou může zasáhnout podle zákona prakticky kdokoliv.

Spolupráce s firmou JHC Arena Holding má probíhat v oblasti projektování, financování a marketinku haly. Firma vybudovala Hartwall Areenu ve Finsku, kde se bude konat hokejový šampionát v příštím roce. Podle slov ředitele firmy Harry Harkimo stihli stavbu za 24 měsíců. V současnosti společnost zahájila výstavbu multifunkční arény v Hamburku a dále se snaží pronikat na evropský trh. Finové podle ředitele Sazky do projektu nevstoupí majetkově, celé financování zajistí Sazka z výtěžku loterie. Na dalším provozování haly však již mít Sazka zájem nebude.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist