https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sber-starych-mobilu-a-tabletu-vynesl-prazske-zoo-skoro-700-000-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sběr starých mobilů a tabletů vynesl pražské zoo skoro 700.000 Kč

3.9.2018 00:15 | PRAHA (ČTK)
Sběr starých mobilních telefonů a tabletů vynesl pražské zoologické zahradě za osm let 692.800 korun. / Ilustrační snímek
Sběr starých mobilních telefonů a tabletů vynesl pražské zoologické zahradě za osm let 692.800 korun. / Ilustrační snímek
Sběr starých mobilních telefonů a tabletů vynesl pražské zoologické zahradě za osm let 692.800 korun. Peníze jsou využity na pomoc ohroženým druhům zvířat ve střední Africe. Projekt bude pokračovat dále, zahrada s ním veřejnost seznámí tuto sobotu na Ekologickém dnu. Minulý týden o tom informovala mluvčí zoo Helena Petáková.
 

Sběr starých mobilních zařízení organizuje zoo spolu se společností Rema Systém od roku 2010. Dosud se podařilo shromáždit 69.280 kusů, za každý z nich putuje deset korun na konto sbírky Pomáháme jim přežít. Zoo pak za tyto peníze například pomáhá strážcům kamerunské biosférické rezervace Dja, kteří chrání gorily a další zvířata před pytláky. Podporuje také environmentální vzdělávání mladých generací.

Zahrada od roku 2013 provozuje v Kamerunu autobus, který přepravuje děti do záchranné stanice pro primáty v Méfou a do zoologické zahrady Mvogt-Betsi. "Za ta léta dostal autobus pořádně zabrat a letos jsme ho vyměnili za nový, spolehlivější model z roku 2015. Autobus se právě vylodil v přístavu v Douale, a jakmile projde procesem proclení, předáme ho místním partnerům," uvedl ředitel trojské zoo Miroslav Bobek.

Africká fauna je ohrožována nejen kácením deštných pralesů a pytláky, ale i těžbou kobaltu, suroviny potřebné pro výrobu elektroniky.

Zájemci se o možnostech pomoci ohroženým druhům zvířat a významu recyklace dozví více tuto sobotu na piknikové louce u voliéry supů. Rodiny s dětmi čekají třídící aktivity, zábavně-edukační kvíz, skákací hrad nebo workshop Trash, na kterém se naučí z elektroodpadu vytvářet šperky a doplňky.

Podpořit záchranné projekty mohou lidé návštěvou Zoo Praha, nákupem vybraných suvenýrů nebo převodem libovolné částky na sbírkové konto Pomáháme jim přežít, jejíž číslo účtu je 43 - 680 466 0247/0100. Lze také zaslat dárcovskou DMS v hodnotě 30, 60 nebo 90 korun, a to ve tvaru DMS OHROZENEDRUHY 30, 60 či 90 na číslo 87 777.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist