https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/schling-vlada-prehodnoti-priority-v-rozvoji-dopravnich-siti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Schling: Vláda přehodnotí priority v rozvoji dopravních sítí

5.9.2000 10:35 | JIHLAVA (ČIA)
Ministerstvo dopravy a spojů připravuje návrh změny vládního usnesení o rozvoji dopravních sítí. Tento návrh projde celým připomínkovým řízením včetně jeho posouzení z hlediska vlivu na životní prostředí, a to tak, aby se jím mohla vláda zabývat nejdéle ve druhé polovině příštího roku. Během konference o dopravní a telekomunikační infrastruktuře v Jihlavě to řekl ministr dopravy a spojů Jaromír Schling.
 

Podle jeho slov si změny v celostátních dopravních prioritách žádají především změny dopravních priorit jednotlivých nově vzniklých krajů. "Vzniká zejména potřeba napojit nová krajská města na rychlostní komunikace a dálnice," říká Schling. To se týká například Hradce Králové, jehož zastupitelé mají velký zájem na co nejrychlejším dokončení dálnice D 11 z Prahy až do této východočeské metropole.

Původní vládní usnesení o rozvoji dopravních sítí v České republice je teprve rok staré a nastiňuje rozvoj komunikací do roku 2010. Novela by měla tento termín posunout o dva roky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist