https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/schvaleni-planu-pece-parku-sumava-rozzlobilo-starosty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Schválení plánu péče parku Šumava rozzlobilo starosty

17.1.2001 10:40 | VOLARY, NOVÁ PEC (ČIA)
Rychlé schválení Plánu péče Národního parku Šumava pro léta 2001 až 2010 s perspektivou až do roku 2030, který vstoupil v platnost 1. ledne letošního roku, sklidilo kritiku u starostů šumavských obcí a měst. "Za rychlým schválením dokumentu, který je základem pro budoucí vývoj parku, ale i život a rozvoj obcí v něm, vidíme mimo jiné i snahu vedení parku a úředníků ministerstva životního prostředí vyhnout se jednání s novým krajským úřadem," uvedl starosta Nové Pece na Prachaticku Jan Jelen.
 

K původnímu plánu bylo vzneseno přes 300 připomínek. Podle J. Jelena však téměř nikdo neví, co schválený dokument obsahuje - které námitky byly akceptovány a které ne. "Obáváme se, že na připomínky nebyl brán dostatečný zřetel. Nám park slíbil seminář na loňský říjen, ten byl poté zrušen s tím, že proběhne letos na jaře. Mezitím byl ale plán ministerstvem schválen," konstatoval starosta Jelen.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist