https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sdruzeni-arnika-pripravuje-happening-pred-ministerstvem-dopravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sdružení Arnika připravuje happening před ministerstvem dopravy

11.3.2002 19:14 | DĚČÍN (ČIA)
Netradiční happening pod názvem Nechte Labe živé! připravuje na středu 13. března 2002 od 11 hodin před budovu ministerstva dopravy a spojů v Praze ekologické sdružení Arnika. Vedoucí kampaně Jan Dostál z děčínské pobočky Arniky dnes ČIA řekl, že aktivisté předají zástupci ministerstva petici proti dostavbě dvou vodních děl na dolním Labi s více než třemi tisíci podpisů a také několik nesouhlasných dopisů německých občanů.
 

"Vyzveme ministra Schlinga k převzetí politické odpovědnosti za závažná pochybení jeho resortu v kauze vodních děl," dodal Dostál. Aktivisté Arniky chtějí v průběhu happeningu předat veřejnosti a novinářům další informace.

Výstavbu vodních děl na dolním Labi v Malém Březně a v Prostředním Žlebu v minulém týdnu odmítlo ministerstvo životního prostředí. Jeho šéf Miloš Kužvart při páteční přednášce pro studenty Univerzity J. E. Purkyně zdůraznil, že se jedná o značně neekonomický projekt, právem zpochybněný Nejvyšším kontrolním úřadem. Podle Kužvarta nelze stavbou jezů zničit zhruba 40kilometrový poslední přírodní úsek Labe se vzácnými ekosystémy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist