https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sdruzeni-arnika-schvalilo-vznik-nove-pobocky-v-moste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sdružení Arnika schválilo vznik nové pobočky v Mostě

25.2.2002 20:02 | MOST (ČIA)
Vznik nové pobočky v Mostě schválila na svém víkendovém zasedání v Jihlavě výkonná rada ekologického sdružení Arnika. ČIA o tom informovala mluvčí Arniky Ivona Půlkrábková.
 

Aktivisté Arniky na Mostecku se hodlají ve zvýšené míře věnovat problematice životního prostředí a ekologické situace v Ústeckém kraji. Jejich další akcí v severočeském regionu bude ve čtvrtek 28. února 2002 propagační kampaň v hale Okresní knihovny v Mostě. Aktivisté zde představí infostánek s aktivitami Arniky.

V rámci kampaně Budoucnost bez jedu? budou moci v mostecké knihovně připojit svůj podpis k více než 7800 signatářům petice Arniky další občané. Ekologičtí aktivisté v současnosti pořádají také kampaň Živé Labe. Ta má zabránit výstavbě vodních děl na dolním Labi, která by prý ohrozila současnou vzácnou floru a faunu v této lokalitě.

Vedle pobočky Arniky v Mostě působí v oblasti Českého středohoří také Tým Borena. Ten se od roku 1979 intenzivně věnuje výzkumu a ochraně přírody v západní části chráněné krajinné oblasti. Nyní se Borena věnuje hlavně péči o lokality s výskytem vzácných chráněných druhů rostlin a živočichů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist