https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sdruzeni-automobiloveho-prumyslu-kriticky-k-zakonu-o-pozemnich-komunikacich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sdružení automobilového průmyslu kriticky k zákonu o pozemních komunikacích

12.9.2000 09:00 | RAHA (ČIA)
Sdružení automobilového průmyslu (SAP), na jehož činnosti se podílí více než 110 nejvýznamnějších českých firem vyrábějících silniční vozidla a příslušenství, se ve svém dnešním prohlášení kriticky vyjadřuje k zákonu o pozemních komunikacích, který mj. zakazuje páteční jízdy nákladních vozidel o celkové hmotnosti nad 7,5 t v době od 15 do 21 hodin. Podle SAP toto ustanovení může způsobit zbytečné komplikace v zásobování, narušení zaběhlých zásobovacích cyklů a v konečném důsledku i možný pokles produkce a snížení produktivity práce.
 

Návrh zákona o provozu na pozemních komunikacích, předložený Poslanecké sněmovně ministrem dopravy Jaromírem Schlingem, byl senátory na začátku srpnových dnů vrácen zpět poslancům k opětovnému projednání. Předpokládá, že den před sobotou nebo před dnem pracovního klidu v době od 15 do 21 hodin bude platit zákaz pro jízdy nákladních vozidel o hmotnosti nad 7,5 t.

SAP doufá, že poslanci při opakovaném projednávání předmětného ustanovení zákona vyslyší jejich argumenty a vypustí ustanovení o pátečním zákazu jízd nákladních vozidel ze zákona. Podle vyjádření SAP by Česká republika byla jediným evropským státem (kromě sezónního omezení v Chorvatsku), která by zakazovala páteční jízdy nákladním vozidlům.

-ak-


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist