https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sef-ryanairu-dostal-v-bruselu-dortem-do-obliceje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šéf Ryanairu dostal v Bruselu dortem do obličeje

7.9.2023 19:50 (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | IreneFox1 / Depositphotos
Šéf letecké společnosti Ryanair Michael O'Leary dnes od ekologických aktivistů v Bruselu dostal dortem do obličeje. Záběry přinesla belgická televizní stanice LN24. Incident se odehrál před budovou Evropské komise, kde se O'Leary připravoval na tiskovou konferenci o stávkách, které společnost zasáhnou. Piloti Ryanairu v Belgii budou stávkovat 14. a 15. září.
 

"Vítejte v Belgii. Přestaňte znečišťovat," křičeli aktivisté, zatímco trefili šéfa Ryanairu dvěma krémovými dorty přímo do obličeje. "Výborně," okomentoval to pouze O'Leary.

O něco později společnost zveřejnila několik komentářů na sociální síti X, dříve Twitteru. "Dnes vřelé přivítání v Bruselu. Cestující jsou tak nadšení z našich nových spojů, že to oslavují dortem. Máme velmi dobré nízké ceny," napsala společnost. "Namísto nákupu krémových dortů si mohli koupit let z Belgie za stejnou cenu," dodala v dalším komentáři.

Piloti Ryanairu v Belgii oznámili již čtvrtou stávku za dva měsíce. Požadují lepší platy a více času na odpočinek. Irská společnost je častým terčem kritiky ze strany odborových svazů zejména kvůli pracovním podmínkám pilotů. Nedávno ale veřejnost pobouřil i případ dvou britských seniorů, kterému bylo za vytištění palubních vstupenek na letišti naúčtováno 110 liber (přes 3100 Kč). Ryanair svůj postup hájil s tím, že poplatek byl v souladu s jeho pravidly.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist