https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sejdou-se-odpurci-vyvozu-elektriny-z-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sejdou se odpůrci vývozu elektřiny z ČR

2.9.2000 17:45 | PRAHA (ČIA)
Sdružení spotřebitelů elektřiny pořádá v pondělí 4. září setkání všech svých členů a příznivců. Cílem setkání je seznámit všechny, kteří se přihlásili na výzvu veřejnosti se žádostí na ČEZ o navrácení části peněz za elektřinu spotřebovanou v roce 1999, s dalšími kroky této kampaně.
 

"Formou krátkých prezentací budou zpřístupněny i další informace o vývozech elektřiny a jejích cenách, problematice monopolního postavení ČEZu a neexistenci trhu s elektřinou v ČR a jejích důsledcích," sdělila ČIA Milada Podpěrová ze Sdružení spotřebitelů elektřiny.

Každý občan nebo organizace má možnost poslat na adresu Sdružení údaje o spotřebě elektřiny za rok 1999 a o tom, kolik korun za ní zaplatili, aby se po výpočtu 0,20 Kč z každé kWh mohli přidat k ostatním žadatelům na ČEZ.

"Smyslem kampaně je také to, aby se lidé více zajímali o problematiku ceny za elektřinu, která stále stoupá oproti jiným státům, kde se díky konkurenci cena elektřina snížila," uvedla M. Podpěrová. "Tím, že si český odběratel elektřiny nemůže vybrat svého dodavatele, je nucen brát elektřinu prostřednictvím jednotlivých monopolních rozvodných společností od dominantního výrobce - ČEZu , a svou platbou za elektřinu tak nepřímo podporovat všechny její aktivity, přestože jsou pro něj třeba nevýhodné," tlumočila stanovisko Sdružení.

Setkání začíná v 19 hodin v klubu V. Kolona v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice v Praze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist