https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/selsky-rozum-rika-ze-dalnice-jsou-pateri-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Selský rozum říká, že dálnice jsou páteří přírody

12.4.1999 18:12 | PRAHA (EkoList)
S transparentem "Pryč se zeleným fašismem" přišlo dnes před Ministerstvo životního prostředí 12 lidí na demonstraci, kterou svolal petiční výbor Selský rozum. Cílem demonstrace bylo podpořit dostavbu dálnic v České republice. "Podporujeme dálnice, protože jsou ekologické a jsou páteří přírody," řekl mluvčí výboru Jaroslav Jirát.

 

"Pryč se zeleným fašismem", hlásá transparent Selského rozumu. Foto: Jakub Kašpar/EkoList

"Chceme upozornit veřejnost na bratry, kteří systematicky potírají výstavbu všeho a všude," říká se v prohlášení petičního výboru, které dnes před MŽP všech 12 účastníků podepsalo. Podle Selského rozumu ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD) a jeho bratr, právník Petr Kužvart, "přímo ohrožují hospodářský rozvoj republiky." "To nebudu komentovat," říká k tomu mluvčí MŽP Rita Gabrielová. "Tady nejde o žádný zdravý ani selský rozum. To je obyčejná pavlačová politika, nic jiného," řekla k mluvčímu výboru Jirátovi. Na otázku, zda transparentem "Pryč se zeleným fašismem" chtějí označit za zeleného fašistu ministra Kužvarta, řekl Jirát, že Kužvarta za zeleného teroristu nepovažují, nicméně podle výboru Selský rozum "má mezi nimi Kužvart příliš mnoho kamarádů."


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist