https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/semilsky-okresni-urad-zakazal-kvuli-lavinam-vstup-do-lesa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Semilský okresní úřad zakázal kvůli lavinám vstup do lesa

22.1.2002 12:10 | SEMILY (ČIA)
Zákaz vstupu do lesa vydal kvůli akutnímu nebezpečí lavin Okresní úřad Semily. Mluvčí semilského okresního úřadu Radim Pochop dnes potvrdil, že dočasný zákaz vstupu vydal referát životního prostředí 10. ledna na základě lesního zákona a na žádost Správy Krkonošského národního parku.
 

Zákaz vstupu do lesa platí na turistických trasách Dvoračky - Horní Mísečky (chata Benzina) a Dolní Mísečky - Kotelská bouda včetně souběžného tyčového značení. "Omezení bude trvat asi tři měsíce a je možné ho ještě prodloužit," řekl Pochop.

S akutním nebezpečím lavin se objevily úvahy o odstřelu jejich částí. Okresní úřad však tuto možnost zamítl. "Okresní úřad není ale orgánem, který by mohl vydávat ve věci odstřelu správní rozhodnutí. Z lokalit, ve kterých se o odstřelu uvažovalo, navíc spadají do územní působnosti semilského úřadu pouze Kotelní jámy. Ostatní jsou v kompetenci Okresního úřadu Trutnov," řekl Pochop.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist