https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/semily-zpracuji-generel-dopravni-situace-ve-meste-vlastnimi-silami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Semily zpracují generel dopravní situace ve městě vlastními silami

3.4.2002 17:46 | SEMILY (ČIA)
Pouze s 80 tisíci korun počítá odbor výstavby a rozvoje města Semily na zpracování generelu dopravy. ČIA to dnes potvrdil vedoucí odboru Ladislav Vacátko. "Vytvoříme pracovní skupinu ze zaměstnanců města, policie, Správy a údržby silnic a externích odborníků. Počet jejích členů bude záviset na tom, kolik lidí bude ochotno dobrovolně na generelu pracovat," řekl Vacátko.
 

Generel nebude řešit dopravní situaci příliš detailně, ale připraví spíše všeobecný přehled o choulostivých dopravních místech a navrhne možnosti řešení. "K detailnímu generelu je potřeba vypracovat konkrétní sčítání dopravy a modelace jejího pohybu. Na to nejsou letos v rozpočtu peníze a město nemá ani potřebný počítačový program," uvedl Vacátko. Pokud vznikne potřeba podrobného zpracování, může být probíhající dokumentace ze strany pracovní komise přerušena a vše předáno odborné firmě. I tak bude podle něj generel levnější, než kdyby byl zadán odborné firmě od samého počátku. První část generelu, která obsahuje zhodnocení negativních vlivů, stanovení pořadí důležitosti problémů a přehled dosud zpracovaných řešení a analýz, bude hotova do poloviny letošního roku.

Město Semily, ve kterém žije 10 tisíc obyvatel, letos hospodaří s rozpočtem ve výši necelých 100 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist